Rokjesverbod slecht voor rokjesdag!

Het was schrikken vandaag bij de redactie van Rokjesdag.info, we hoorde van een rokjesverbod! Dit kan natuurlijk niet goed zijn voor onze favoriete dag; Rokjesdag!

Amsterdam Nieuw West

Het bleek dat de vrouwlijke medewerkers van het stadsloket west een dreigende mail hebben ontvangen van hun teamleider.

Vanaf heden wil ik de afspraak maken dat dames een rok of jurk dragen die niet korter is als net boven de knie. Ook knielaarzen vind ik niet gepast aan de balie. dit is ook het laatste verzoek dat ik maak. De volgende keer stuur ik mensen naar huis en niet meer naar de winkel om iets te halen.

Dit schreef de teamleider.. Een van de medewerkers stuurde de mail door naar de centrale ondernemers raad om beklag te doen. Hier dachten ze eerst dat het een grap was. (wij ook)

Gelukkig is de teamleider niet bevoegd om te vertellen wat de kledingvoorschriften zijn. Dit beleid wordt vanuit de gemeente bepaald.

Twitter #rokjesgate

De stadsdeel voorzitter van nieuw west heeft 15 maart ook uit geroepen tot rokjesdag voor de mannen en vrouwen van nieuw west. De voorzitter wil tot op de bodem uitzoeken hoe dit zover heb kunnen komen.

Op twitter nemen de twitteraars masaal het besluit in de mailing, de tag #rokjesgate is ook al behoorlijk trending.

Verbod ingetrokken

Het Amsterdams stadloket heeft na deze rel ondertussen ook al het verbod ingetrokken. de betreffende manager is op het matje geroepen.

‘Het enige voorschrift voor ambtenaren is dat kleding representatief en professioneel moet zijn. Werknemers kunnen dat zelf invullen.’ 

Wij zijn blij met het intrekken van het verbod, maar ook met de spontaan uitgeroepen rokjesdag 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *