Wanneer is het rokjesdag?

Is het al Rokjesdag?

De vraag die vele bezig houdt. Rokjesdag is geen exacte datum. Het is ook moeilijk te bepalen wanneer de dames voor het eerst massaal in een rokje met blote benen op straat verschijnen.

22 april is de overlijdensdag van Martin Bril, en om Martin te eren wordt deze dag door vele wel aangehouden als Nationale Rokjesdag. De echte rokjesdagen zijn echter vooral afhankelijk van het weer, meestal is het een eerste mooie lente dag in April. Twitter, google zoekopdrachten en andere social media zijn wel een indicatie of er een rokjesdag zit aan te komen. Verschillende sites proberen zo te meten of er een rokjesdag zit aan te komen.

Martin Bril omschreef het zelf als volgt:
Rokjesdag is die ene dag in het voorjaar dat alle vrouwen als bij toverslag ineens een rok dragen, met daaronder blote benen.

Wij hebben zelf een aantal feeds gebundeld. Deze factoren (twitter, het weer en het nieuws) geven een goede indicatie over de volgende rokjesdag.

De twitterfeed vind je rechts op deze site, het nieuws over rokjesdag vind je in onze nieuws sectie. En de weersverwachting hieronder!

Is het al rokjesdag weer?

Algemene weersverwachting

Als het BBQ-weer is, is het waarschijnlijk ook Rokjes weer…: